Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op meest gestelde vragen over Rimpeler.

Als ik mijn vraag niet hierbij zie staan. Wat doe ik dan?
Vul hiernaast je vraag of vragen in. Wij geven je dan zo spoedig mogelijk antwoord. Mocht je direct antwoord op je vragen willen hebben neem dan contact op met de verhuurmakelaar.

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

Controleer of je voldoet aan de inkomensrichtlijnen. Zo ja, start online je inschrijving en voeg daar de gevraagde documenten aan toe. De inschrijfperiode sluit op woensdag 7 augustus, 12:00 uur. Je dient ervoor zorg te dragen dat je inschrijving vóór deze datum compleet is toegestuurd. Uiterlijk vrijdag 16 augustus hoor je of je een woning toegewezen hebt gekregen, waarna er vervolgens een afspraak wordt gemaakt om het huurcontract te tekenen. Wanneer het huurcontract is ondertekend kun je starten met de voorbereidingen op de verhuizing naar Rimpeler Putten!

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te kunnen huren?

Controleer of je voldoet aan de inkomensrichtlijnen. Zo ja, start online je inschrijving en voeg daar de gevraagde documenten aan toe. Binnen 2 weken hoor je van ons verhuurteam of je een woning toegewezen hebt gekregen, waarna er vervolgens een afspraak wordt gemaakt om het huurcontract te tekenen. Wanneer het huurcontract is ondertekend kun je starten met de voorbereidingen op de verhuizing naar Rimpeler Putten!

Welke documenten moet ik met het inschrijfformulier meesturen?

 • Kopie geldig legitimatiebewijs van aanvrager en eventuele overige aanvrager
 • Verklaring verhuurder/beheerder/eigenaar/hypotheekhouder van huidige woning met bevestiging van goed betalingsgedrag. Indien inwonend dan graag een uittreksel uit het bevolkingsregister.
 • Werkgeversverklaring(en)
 • Kopie 3 recente opvolgende salarisstroken van aanvrager (en partner)
 • Jaaropgave afgelopen jaar
 • In geval van een uitkering: bewijs van toekenning uitkering
 • In geval van scheiding: echtscheidingsconvenant
 • Kopie bankafschrift met storting inkomen
 • Uittreksel uit het bevolkingsregister 

Voor Zzp –er, zelfstandig ondernemers, directeur/aandeelhouders bovendien:

 • Recente accountantsverklaring met balans en winst/verliesrekening over het afgelopen 2 jaar
 • Een inschatting, door een accountant opgesteld, van het verwachte resultaat van het komende boekjaar
 • Recent uittreksel Kamer van Koophandel
 • Bankgarantie of waarborgsom van minimaal 3 maanden.

Voor gepensioneerden:

In plaats van een werkgeversverklaring en salarisstrook kan worden volstaan met kopieën van de jaaropgaven van het afgelopen jaar.

Mogen ouders garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Garantstellingen van ouders zijn helaas niet mogelijk.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De woningen in Rimpeler Putten vallen in de vrije sector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Enkel voor sociale huurwoningen met een maximale huurprijs van € 720,42 (prijspeil 2019) kun je huurtoeslag aanvragen.

Telt een uitkering mee als inkomen en wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering wordt, wanneer dit het 2e inkomen betreft, meegenomen in de berekening. Vraag ons verhuurteam voor meer uitleg.

Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni.

Wanneer zijn de woningen klaar en zou ik kunnen verhuizen?

Volgens de huidige planning worden de woningen in oktober 2019 opgeleverd. Let op! Dit is een prognose. Dit kan door bijvoorbeeld weersomstandigheden worden bijgesteld.

Kan ik zelf een keuken en/of een badkamer uitkiezen?

Nee, de woningen worden voorzien van een luxe witte Keller keuken met ATAG-inbouwapparatuur en een comfortabele badkamer voorzien van een inloopdouche, een ligbad, wastafel en 2e toilet. De keuken- en badkameropstelling zijn verwerkt (in de plattegronden) in de brochure.

Mag er een laminaatvloer gelegd worden?

Laminaat is toegestaan, mits er een juiste ondervloer wordt toegepast en de vloer zwevend wordt gelegd. Rekening houdend met de aanwezigheid van vloerverwarming.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Nee, er zijn geen servicekosten. Je dient wel zelf de maandelijkse lasten voor energie en water te betalen. Door de zonnepanelen heb je een lagere energierekening.

Waar kan ik parkeren in Rimpeler Putten?

De parkeerplaatsen bevinden zich in de straten aan de voorzijde van de woningen. Parkeerplaatsen worden niet toegewezen aan de woningen. Parkeren is op openbaar terrein.

Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

In de gehele woning met uitzondering van de zolderverdieping, technische ruimte, meterkast, toilet en badkamer wordt behang toegepast. De muren zijn voorzien van behang in een neutrale kleur. Het plafond heeft spuitwerk. De zolderverdieping wordt behangklaar opgeleverd. De wanden in het toilet boven de tegels (vanaf ongeveer 1,35 meter hoog) hebben ook spuitwerk. Op de begane grond worden geen plinten geplaatst of (los) geleverd.

Wat voor keuken zit er in de woning?

In elke woning zit een moderne Keller keuken. De opstelling staat weergegeven op de plattegronden. De kasten zijn wit, het aanrechtblad is zwart composiet. De inbouwapparatuur is van ATAG en bestaat uit een inductie kookplaat, afzuigkap, vaatwasser, koel-/vriescombinatie en een combimagnetron.

Hoe is de badkamer ingericht en afgewerkt?

De inrichting van de badkamer staat weergegeven in de plattegronden van de brochure. Boven de wastafel hangt een spiegel en voorbereiding voor verlichting. De tegels op de vloer zijn antraciet van kleur en 30×30 cm, in de douchehoek 15×15 cm. De tegels op de wand zijn glans wit en 15×30 cm.

Hoe is het separate toilet afgewerkt?

Er is een hangend wandcloset en fonteintje met toiletkraan. De vloertegels zijn antraciet van kleur en 30×30 cm, de wandtegels glans wit en 15×30 cm.

Hoe is de verwarming geregeld?

De woning is voorzien van vloerverwarming (als hoofdverwarming). De badkamer is voorzien van een designradiator.

Is er een afzuigsysteem in de woning geplaatst?

In elke woning is er een mechanische afzuiginstallatie aanwezig.

Is het schilderen van de kozijnen en wanden toegestaan?

De kozijnen en wanden zijn in een neutrale kleur afgewerkt. Je mag de binnenkant van de woning naar jouw eigen smaak maken. Dus je mag wanden schilderen of behangen. Houd er wel rekening mee dat wanneer je besluit de woning te verlaten, je deze in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen. Vraag bij twijfel de beheerder van de woning wat hierin wel en niet is toegestaan. Het is niet toegestaan om te boren in tegelwerk en vloeren.

Hoe wordt de tuin opgeleverd?

Er is een terras aanwezig vanaf de achtergevel van ca. 2,5 meter diep en een looppad naar de houten berging (achter) in de tuin. Ter hoogte van het terras is er een houten privacy scherm tussen de woningen. Tussen het privacy scherm en de berging cq. privacyscherm en achterzijde hekwerk komt gaashekwerk als erfafscheiding. Aan de achterzijde komt gaashekwerk (met hedera) voorzien van een afsluitbare poort. Gaashekwerken grenzen aan zijpaden, worden ook voorzien van beplating (hedera). Aan de voorzijde van de woningen komt erfafscheiding in de vorm van een haag met een hoogte van ca. 80 cm. Voor de huurders geldt een onderhouds- en instandhoudingsverplichting ten aanzien van de erfafscheiding(en), hedera en haagjes.

Hoe energiezuinig is de woning die ik ga huren?

De woningen in Rimpeler Putten zijn gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid. Op het dak liggen zonnepanelen. Het aantal PV-panelen per woning kan variëren en is onder meer afhankelijk van de ligging en kapvorm. De stroom die daarmee wordt opgewekt, wordt direct gebruikt in huis of aan het elektriciteitsnet geleverd. Dit heeft voor jou als huurder verschillende voordelen. Je draagt een steentje bij aan een beter milieu én je betaalt minder voor je energierekening. Dat voordeel komt iedere maand terug.