Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op meest gestelde vragen over Rimpeler.

Als ik mijn vraag niet hierbij zie staan. Wat doe ik dan?
Vul hiernaast je vraag of vragen in. Wij geven je dan zo spoedig mogelijk antwoord. Mocht je direct antwoord op je vragen willen hebben neem dan contact op met de verhuurmakelaar.

Huurkorting gedurende eerste jaar

De 28 huurwoningen in (bouwfase 3 en 4 van) Rimpeler Putten worden als eerst gebouwd en opgeleverd. Mogelijk kan er overlast ontstaan als gevolg van de bouwwerkzaamheden in de directe omgeving en eventuele tijdelijke bereikbaarheidsbeperkingen van de woningen. Ter compensatie worden de 28 huurwoningen aangeboden met 10% korting op de huurprijs gedurende het eerste huurjaar.

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

Stap 1: Inloggen en persoonlijke gegevens aanvullen
Vul jouw persoonlijke gegevens in en geef jouw identiteit op, zoals gevraagd. Vervolgens klik je op “inschrijven” en vul je de gevraagde informatie in.

Stap 2: Kies je voorkeurswoningen
Jouw voorkeurswoningen kun je kiezen via de kavelkaart op de website.
Per woning kun je de woningdetails bekijken en de plattegrond downloaden. Heb je een woning gevonden die past bij jouw voorkeuren? Dan voeg je deze toe aan jouw favorieten op het inschrijfformulier.

Stap 3: Documenten uploaden
Wanneer je alle informatie hebt ingevuld, heb je de mogelijkheid om jouw documenten te uploaden. Dit is een belangrijk onderdeel van de inschrijving. Zonder de documenten kunnen we jouw inschrijving niet in behandeling nemen.

Welke documenten moet ik uploaden bij de inschrijving?

Een belangrijk onderdeel van de online inschrijving is het uploaden van je documenten, zodat de juiste woning toegewezen kan worden. Zonder documenten is de inschrijving niet compleet en kunnen we de inschrijving niet in behandeling nemen.

Ga je huren met je partner? Dan dienen jullie allebei de documenten te uploaden.

Welke documenten je dient te uploaden, lees je hieronder.

Identiteit:

Van iedere (mede) huurder zijn standaard nodig:

 • Kopie geldig legitimatiebewijs
 • Een verklaring van jouw huidige verhuurder / hypotheekhouder (niet ouder dan 3 maanden). Dit is alleen voor jou van toepassing als je niet inwonend bent. Ben je wél inwonend? Dan hoef je dit document niet aan te leveren.
 • Uittreksel uit het bevolkingsregister

 

 

Ben je in loondienst:

 • Werkgeversverklaring (van beiden)
 • Gewaarmerkte kopie arbeidsverleden en loongegevens van het UWV. Klik hier om te zien hoe je dit document kunt opvragen. Houdt er rekening mee dat je dit document alleen kunt aanvragen met je DigiD.

 

Bij pensionering:

 • Dien je de jaaropgaven van je pensioen/AOW en de inkomensverklaring van de Belastingdienst te verstrekken.
 • Kopie bankafschrift waarop storting van AOW zichtbaar is
 • Kopie bankafschrift waarop storting van pensioen zichtbaar is

 

Bij uitkering:

 • Toezeggingsbrief UWV in plaats van werkgeversverklaring (let op! Een uitkering wordt alleen wanneer dit het 2e inkomen betreft, meegenomen in de berekening).
 • Gewaarmerkte kopie arbeidsverleden en loongegevens van het UWV. Klik hier om te zien hoe je dit document kunt opvragen. Houdt er rekening mee dat je dit document alleen kunt aanvragen met je DigiD.

 

Ben je zelfstandig IB ondernemer/ ZZP:

 • Als ondernemer kun je je inkomen aantonen met een inkomensverklaring van de belastingdienst over de twee meest recente jaren. Dit formulier kun je gratis aanvragen via de belastingtelefoon 0800 0543 of door in te loggen met je DigiD op Mijn Belastingdienst. Klik hier om te bekijken hoe je dit doet.  Let op: je kunt dit document alleen opvragen met je DigiD.

Heb je geen inkomensverklaring dan is een accountantsverklaring met jaarrekening noodzakelijk.

De volgende documenten dien je bij een eigen bedrijf naast de standaard documenten aan te leveren:

 • Balans, winst- en verliesrekening van de afgelopen 2 jaar opgemaakt door accountant/administratiekantoor.
 • Accountantsverklaring (of inkomensverklaring van de belastingdienst).
 • Prognose van het aankomende jaar
 • Recent Uittreksel uit het Kamer van Koophandel register (niet ouder dan 3 maanden)

 

Eigen vermogen:

 • Het vrij beschikbare vermogen op een Nederlandse bankrekening middels een kopie dagafschrift.

 

 

 

 

Heb je een koopwoning?
Dan dient het inkomen voldoende te zijn om de hypotheeklasten en de huurkosten te dragen.

Bij een koopwoning zijn de volgende situaties mogelijk en dien je de volgende documenten te uploaden:

De woning is verkocht:

 • (Voorlopige) koopakte aanleveren
 • Jaaropgaven van hypotheekverstrekker OF een nota van afrekening.

Je houdt de hypotheek aan:

 • Jaaropgaven van hypotheekverstrekker
 • Bankafschriften met hierop de maandelijkse hypotheeklasten

 

Scheiding

In geval van scheiding is het van belang dat u uw financiële positie kunt onderbouwen op basis van het scheidingsconvenant of verklaring mediator, zodat wij kunnen vaststellen of er voldoende financiële middelen zijn om de huursom te dragen ten opzichte van het inkomen.

Mogen ouders garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Garantstellingen van ouders zijn helaas niet mogelijk.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De woningen in Rimpeler Putten vallen in de vrije sector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Enkel voor sociale huurwoningen met een maximale huurprijs van € 737,14 (prijspeil 2020) kun je huurtoeslag aanvragen.

Telt een uitkering mee als inkomen en wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering wordt, wanneer dit het 2e inkomen betreft, meegenomen in de berekening. Vraag ons verhuurteam voor meer uitleg.

Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni.

Wanneer zijn de woningen klaar en zou ik kunnen verhuizen?

Volgens de huidige planning worden de woningen in september 2020 opgeleverd. Let op! Dit is een prognose. Dit kan door bijvoorbeeld weersomstandigheden worden bijgesteld.

Kan ik zelf een keuken en/of een badkamer uitkiezen?

Nee, de woningen worden voorzien van een luxe witte Keller keuken met ATAG-inbouwapparatuur en een comfortabele badkamer voorzien van een inloopdouche, een ligbad, wastafel en 2e toilet. De keuken- en badkameropstelling zijn verwerkt (in de plattegronden) in de brochure.

Mag er een laminaatvloer gelegd worden?

Laminaat is toegestaan, mits er een juiste ondervloer wordt toegepast en de vloer zwevend wordt gelegd.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Nee, er zijn geen servicekosten. Je dient wel zelf de maandelijkse lasten voor energie en water te betalen. Door de zonnepanelen heb je een lagere energierekening.

Waar kan ik parkeren in Rimpeler Putten?

De parkeerplaatsen bevinden zich in de straten aan de voorzijde van de woningen. Parkeerplaatsen worden niet toegewezen aan de woningen. Parkeren is op openbaar terrein.

Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

In de gehele woning met uitzondering van de zolderverdieping, technische ruimte, meterkast, toilet en badkamer wordt behang toegepast. De muren zijn voorzien van behang in een neutrale kleur. Het plafond heeft spuitwerk. De zolderverdieping wordt behangklaar opgeleverd. De wanden in het toilet boven de tegels (vanaf ongeveer 1,35 meter hoog) hebben ook spuitwerk. Op de begane grond worden geen plinten geplaatst of (los) geleverd.

Wat voor keuken zit er in de woning?

In elke woning zit een moderne Keller keuken. De opstelling staat weergegeven op de plattegronden. De kasten zijn wit, het aanrechtblad is zwart composietstenen. De inbouwapparatuur is van ATAG en bestaat uit een inductie kookplaat, afzuigkap, vaatwasser, koel-/vriescombinatie en een combimagnetron.

Hoe is de badkamer ingericht en afgewerkt?

De inrichting van de badkamer staat weergegeven in de plattegronden van de brochure. Boven de wastafel hangt een spiegel en voorbereiding voor verlichting. De tegels op de vloer zijn antraciet van kleur en 30×30 cm, in de douchehoek 15×15 cm. De tegels op de wand zijn glans wit en 15×30 cm.

Hoe is het separate toilet afgewerkt?

Er is een hangend wandcloset en fonteintje met toiletkraan. De vloertegels zijn antraciet van kleur en 30×30 cm, de wandtegels glans wit en 15×30 cm.

Hoe is de verwarming geregeld?

De woning is voorzien van vloerverwarming (als hoofdverwarming). De badkamer is voorzien van een designradiator.

Is er een afzuigsysteem in de woning geplaatst?

In elke woning is er een mechanische afzuiginstallatie.

Is het schilderen van de kozijnen en wanden toegestaan?

De kozijnen en wanden zijn in een neutrale kleur afgewerkt. Je mag de binnenkant van de woning naar jouw eigen smaak maken. Dus je mag wanden schilderen of behangen. Houd er wel rekening mee dat wanneer je besluit de woning te verlaten, je deze in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen. Vraag bij twijfel de beheerder van de woning wat hierin wel en niet is toegestaan. Het is niet toegestaan om te boren in tegelwerk en vloeren.

Hoe wordt de tuin opgeleverd?

Er is een terras aanwezig vanaf de achtergevel van ca. 2,5 meter diep en een looppad naar de houten berging (achter) in de tuin. Ter hoogte van het terras is er een houten privacy scherm tussen de woningen. Tussen het privacy scherm en de berging cq. privacyscherm en achterzijde hekwerk komt gaashekwerk als erfafscheiding. Aan de achterzijde komt gaashekwerk (met hedera) voorzien van een afsluitbare poort. Gaashekwerken grenzen aan zijpaden, worden ook voorzien van beplating (hedera). Aan de voorzijde van de woningen komt erfafscheiding in de vorm van een haag met een hoogte van ca. 80 cm. Voor de huurders geldt een onderhouds- en instandhoudingsverplichting ten aanzien van de erfafscheiding(en), hedera en haagjes.

Hoe energiezuinig is de woning die ik ga huren?

De woningen in Rimpeler Putten zijn gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid. Op het dak liggen zonnepanelen. Het aantal PV-panelen per woning kan variëren en is onder meer afhankelijk van de ligging en kapvorm. De stroom die daarmee wordt opgewekt, wordt direct gebruikt in huis of aan het elektriciteitsnet geleverd. Dit heeft voor jou als huurder verschillende voordelen. Je draagt een steentje bij aan een beter milieu én je betaalt minder voor je energierekening. Dat voordeel komt iedere maand terug.

Hoe worden de woningen toegewezen?

Vanaf dinsdag 20 april 2020 worden de binnen gekomen inschrijvingen gecontroleerd en uiterlijk op woensdag 29 april worden de woningen toegewezen aan de goedgekeurde kandidaten. Als er meerdere inschrijvingen voor dezelfde woning zijn, dan wordt er geloot. Uiterlijk woensdag 29 april a.s. hoor je of je een woning toegewezen hebt gekregen.

Door hoeveel mensen mag de woning bewoond worden?

De bewoner(s) moeten tot 1 gezin behoren. Bij de toetsing wordt rekening gehouden met het hoofdinkomen en in geval van een partner wordt het 2e inkomen voor 100% meegenomen. Na de verhuizing moet(en) de bewoner(s) zich inschrijven bij de Gemeentelijke Basis Administratie.

Wat is de invloed van Corona?

Op deze website vermelden wij de geplande oplevering van de woningen. Op dit moment verwacht de aannemer dat deze datum wordt gehaald. Echter, de opleverdatum kan door omstandigheden verzet worden, zoals bijvoorbeeld door het later aangeleverd krijgen van de bouwmaterialen of wanneer er verdere beperkende maatregelen door de overheid worden ingevoerd. Wij houden dit goed voor jou in de gaten en wanneer je bij ons een woning wilt huren, informeren wij je uiteraard tijdig over de sleuteloverdracht. Wij adviseren je hier rekening mee te houden wanneer je de huur opzegt of je huidige woning verkoopt.